Mediakylpylässä on 34 työkokeilupaikkaa. Työkokeilujaksolla pääset tutustumaan mm. toimittajan, web-suunnittelijan, video- ja valokuvaajan, videoeditoijan, graafisen suunnittelijan, ääniteknikon, äänittäjän, valaisijan ja ohjaajan ammatteihin.

Mediakylpylän kolme kotiryhmää:

  • multimediaryhmässä pääset perehtymään animaation saloihin, verkkosivujen suunnitteluun, valokuvaamiseen ja -kuvankäsittelyyn, sekä digijulkaisun valmistamiseen: lehtijournalismin taitoihin mm. juttuaiheiden ideointiin, tietojen hankkimiseen ja juttujen kirjoittamiseen, taittamiseen ja digipainamiseen. Pääset tekemään Mediakylpylässä toteutettuihin projekteihin erilaisia graafisia harjoitus- ja tilaustöitä.
  • ääniryhmässä perehdyt äänituotannon perusteisiin. Pääset tekemään erilaisia äänityksiä sekä kentällä että studio-olosuhteissa, opit editoimaan taltioitua ääntä sekä ketjuttamaan äänisignaaleita. Ääniryhmässä tehdään äänitöitä laaja-alaisesti ja ryhmätyöpainotteisesti ja keskiössä pidetään työelämälähtöisyyttä ja sosiaalisia- ja ryhmätyötaitoja.
  • videoryhmässä tutustut käytännön harjoitustöiden kautta videotyön perusteisiin. Ryhmän perustoimintaa ovat erityyppisten elokuva-alan harjoitustöiden tekeminen aina dokumentista animaatioon ja fiktioon. Videon alueella tehdään tilaustöitä, musiikkivideoita ja esim. muotokuvaharjoitus valitsemastasi henkilöstä. Pääset toteuttamaan itseäsi elokuvallisin keinoin mitä mielikuvituksissasi ikinä keksitkään.

Noin 5 -6 kk työharjoittelu jakson aikana Mediakylpylässä tapahtuu paljon. Pajanuoret tekevät vierailuja taidemuseoihin, alan työpaikkoihin ja kouluihin sekä erilaisiin alan tapahtumiin. Lisäksi Mediakylpylässä käy vierailemassa media-alan ammattilaisia. Pajalla opit mediatyön perusteita tekemällä harjoitus- ja tilaustöitä. Saat kokeilla yksilöllisesti sekä ryhmässä eri työtehtäviä ja vastuualueita. Työharjoittelijoilla on käytössään ammattitason laitteet ja tietokoneohjelmat sekä tukenaan alan osaavat kouluttajat. Tukenasi työkokeilujaksolla ovat lisäksi tietysti Mediakylpylässä olevat muut pajanuoret, joiden kanssa verkostoitumien hyödyttää sinua loppuelämäsi!

Pajajaksolla saat myös opastusta ja koulutusta oman elämäsi hallintaan työhön ja opintoihin sijoittumisen tueksi.