Mikä mediakylpylä?

Mediakylpylässä on 34 työkokeilupaikkaa. Työkokeilujaksolla pääset tutustumaan mm. toimittajan, web-suunnittelijan, video- ja valokuvaajan, videoeditoijan, graafisen suunnittelijan, ääniteknikon, äänittäjän, valaisijan ja ohjaajan ammatteihin.

Mediakylpylän kolme kotiryhmää:

  • Videoryhmän perustoimintaa ovat erityyppisten elokuva-alan harjoitustöiden tekeminen aina dokumentista animaatioon ja fiktioon. Videon alueella tehdään mm. musiikkivideoita, muotokuvaharjoituksia, kamera ja valaisuharjoituksia. Pääset toteuttamaan itseäsi elokuvallisin keinoin mitä mielikuvituksissasi ikinä keksitkään.
  • Ääniryhmässä perehdyt äänituotannon perusteisiin. Pääset tekemään erilaisia äänityksiä sekä kentällä että studio-olosuhteissa, opit editoimaan taltioitua ääntä sekä ketjuttamaan äänisignaaleita. Ääniryhmässä tehdään äänitöitä laaja-alaisesti.
  • Multimediaryhmässä pääset perehtymään animaatioon, verkkosivujen suunnitteluun, valokuvaamiseen ja -kuvankäsittelyyn, sekä digijulkaisun valmistamiseen. Tutustut myös lehtien taittamiseen ja digipainamiseen. Lisäksi saat kokeilla toimittajan työtä; juttuaiheiden ideointia, tietojen hankkimista ja juttujen kirjoittamista. Pääset myös toteuttamaan erilaisia graafisia harjoitustöitä.

 

Noin 5 -6 kk työharjoittelu jakson aikana Mediakylpylässä tapahtuu paljon. Pajanuoret tekevät vierailuja taidemuseoihin, alan työpaikkoihin ja kouluihin sekä erilaisiin alan tapahtumiin. Lisäksi Mediakylpylässä käy vierailemassa media-alan ammattilaisia. Pajalla opit mediatyön perusteita tekemällä harjoitus- ja tilaustöitä. Saat kokeilla yksilöllisesti sekä ryhmässä eri työtehtäviä ja vastuualueita. Työharjoittelijoilla on käytössään ammattitason laitteet ja tietokoneohjelmat sekä tukenaan alan osaavat kouluttajat. Pajajakson aikana sinulla on myös mahdollisuus suorittaa yksittäisiä media-alan tutkinnonosia, sekä erilaisia korttikoulutuksia.Tukenasi työkokeilujaksolla ovat lisäksi tietysti Mediakylpylässä olevat muut pajanuoret, joiden kanssa verkostoitumien hyödyttää sinua loppuelämäsi!

Pajajaksolla saat myös opastusta ja koulutusta oman elämäsi hallintaan työhön ja opintoihin sijoittumisen tueksi.