Mediakylpylän ääniryhmä sai tehtäväkseen tuottaa mainoskappaleen Suomen Nuorkauppakamarille. Kappaleen teemana oli kohdetapahtuma ”Pako tulevaisuuteen” ja aiheena nuorten visiot tulevaisuuden työmaailmasta.

Projekti aloitettiin yhteisellä brainstormauksella ja sanoituksien tekemisellä, ja kappaleen pohja syntyikin nopeasti. Kommunikointi nuorkauppakamarin kanssa oli tiivistä ja heille lähetettiin kappaleen demoja, jotta saimme biisistä juuri oikean kuuloisen ja tilaajan mieleisen. Projektiin kuului myös sopimusten kirjoittamista ja tekijänoikeus asioiden järjestelyä, joita projektin tuottajat hoitivat.

Osa porukasta keskittyi musiikin tuottamiseen ja säveltämiseen, kun taas toinen osa otti vastuulleen lyyrisen puolen. Kun kappale ja sen rakenne alkoi edistymään aloimme äänittämään vokaaleja. Vanha ääniryhmäläinen pääsi räppäämään ja kertosäkeen lauloi yksi ryhmäläisistämme. Kun vokaalit saatiin istumaan kappaleeseen pääsimme miksauksen pariin.

Miksausta tehtiin monessa paikassa, Vallilassa studiolla, mediakylpylän omalla studiolla ja luokassa. Miksausvaihe oli haastava aikataulutuksen vuoksi, mutta tiivillä työskntelyllä siitäkin selvittiin. Miksattu biisi lähetettiin nuorkauppakamarin hyväksyttäväksi jonka jälkeen kappale vielä masteroitiin.

Projekti antoi kokonaisvaltaisen kuvan tilauskappaleen tuottamisesta ja tekemisprosessista, ja projektin myötä saimme hyvää pohjaa mm. sopimusten tekoon, tekijönoikeuksiin, aikataulujen suunnitteluun ja niiden noudattamiseen ja muuta pohjaa yleiseen musiikin tuottamiseen ja tekemiseen.

Pako tulevaisuuteen (Suomen nuorkauppakamari)