Saimme Ohjaamolta tilaustyön Itäkeskuksessa järjestettävään rekry-tapahtumaan. Tilana toimi vanha ravintola, jonka palvelutiskin jättämä aukko haluttiin täyttää taideteoksella. Kävimme ryhmänä katsomassa tilaa. Seuraavana päivänä muodostimme parit, ja esittelimme ryhmälle parimme kanssa keksimämme idean. Lopullinen valinta oli yhdistelmä monista näistä ideoista.

Tuottajamme Jaana teki ensimmäisen luonnoksen. Taustalla Itiksen värit mosaiikkina.

Työryhmän kaikki jäsenet etsi kuvia, joissa tietty väri korostuu. Näin mosaiikin muodostaminen oli helppoa lopullisessa teoksessa. Kuvissa esiintyi mm. toimistotyöntekijöitä, muusikkoja ja erilaisia työvälineitä. Luonnos hyväksytettiin Ohjaamossa. Saimme toiveeksi tehdä kuvasta hieman kirkkaamman.

Luonnoksen pohjalta Jaana ideoi kaupungin siluettiin kuvitteellisen maailman pohjautuen Helsingin tunnettuihin rakennuksiin. Keskimmäisenä Itäkeskuksen maamerkki. Mosaiikista tuli kirkkaampi, ja etualan hahmoista persoonallisempia. Asiakas oli tyytyväinen lopputulokseen, ja teos sai paljon positiivista palautetta.

Tuottaja: Jaana Syrjälä

Projektisihteeri: Teemu Pitkäkoski

Tiimi: Minka Yltävä, Noora Klemetti, Aapo Kilpeläinen, Karlo Korhonen, Anna-Marija Sabo