Projektikuvaus

Homma sai alkunsa kouluttajamme ideasta tehdä jouluntoivotus animaatio. Ideaa seurasi nopea käskynjako ja intensiivinen kahden tunnin brainstorm sessio. Kalenterin kuvitukset olivat Thanon vastuulla, kun taas Mia huolehti hahmostamme. Jaana huolehti hahmolle rekimaaston sekä jouluisti mediakylpylän logon. Kuvien valmistuttua animaattorimme Anna-Marija ja Karlo ottivat tilanteen haltuun. Anna-Marija huolehti yhdessä Jaanan kanssa animaation alusta, kun taas Karlo huolehti loppuosasta. Thano hoiti animaation viimeistelyn ja hienosäädön. Animaatio-osuuden valmistuttua ääniryhmä tarttui ohjaksiin ja animaatio sai äänet.

Äänien luominen aloitettiin ideoimalla animaatioon sopivaa äänimaisemaa. Nauhoitimme Särössä foley-ääniä kuten kulkusia, lehtiä, kävelyaskeleita jne. Loput pisteäänet olivat lisenssivapaita stock-ääniä. Aksu väsäsi oman version Jingle Bells -kappaleesta. Loppujen lopuksi äänet editoitiin yhteen ja miksattiin yhden päivän aikana.

Lainatut äänet:

Ampiainen – lostphosphene – freesound.org

Heinäsirkka – outdoor_recordingsfreesound.org

Kouluäänet – BBCbbcsfx.acropolis.org.uk

Nuotio – BBCbbcsfx.acropolis.org.uk

Sade – BBC – bbcsfx.acropolis.org.uk

Tuottaja: Jaana Syrjälä

Projektisihteeri: Isa Hänninen

Animaatiotiimi: Thanojiga Tahavayogarajah, Karlo Korhonen, Anna-Marija Sabo, Mia Parpala

Äänitiimi: Akseli ”Aksu” Lepistö, Jesse Vaskola, Jani Behm, Eero Juntunen, Jakov Saukkonen, Denys El-Sheik