Otettiin pelinpätkä traileri ilman ääniä, johon suunniteltiin taustalle eri kohdissa tulevat äänet ja ambienssit sekä henkilöille repliikit. Ensiksi kävimme läpi trailerin kaikki tekijät ja äänen lähteet ja pohdimme, kuinka voisimme replikoida niitä foley-äänten avulla. Aloitimme nauhoittamalla erilaisia ääniä, joita pystyimme tuottamaan jo ennestään löytyvillä esineillä, enimmäkseen ihan tavallisilla arkiesineillä, kuten ovilla, tusseilla ja lukolla.

  Saatuamme kasaan kourallisen toimivia perusääniä, turvauduimme hankkimaan erilaisia esineitä äänilähteiksi. Tähän kuului esim. kookospähkinöitä hevosen kavioiksi, perunajauhoja lumeksi sekä paperipusseja räjähdyksiin. Mielenkiintoisin oli kohta jossa mies heitetään ikkunasta läpi, johon tuotimme äänen rikkomalla vanhan (irtonaisen) ikkunan heittelemällä ja lyömällä erilaisia esineitä siitä läpi. Parhaimman tuloksen tuotti pyyhkeeseen kiedottu pesäpallomaila.

  Saatuamme ääniä kasaan jonkin verran, aloitimme editoimaan ääniä trailerin mukaan, joita uusimme aika ajoin freshien nauhoitusten tullessa valmiiksi. Projekti laajalti eteni kun osa porukasta nauhoitti foleyitä ja osa editoi. Muutamia ääniä joutui tuottamaan virtuaali-instrumenteilla niiden orgaanisen tuottavuuden haastavuuden vuoksi. Kaiken kaikkiaan ääniefektit, repliikit ja taustamusiikki tekivät projektista noin 140 ääniraidan -suuruisen, jossa ääniraitojen järjestely, nimeäminen ja organisointi alkoivat hahmottua todella tärkeiksi.

Tuottajat

Samu Santanen

Jimi Nyholm

Työryhmä

Samu Santanen

Sonja Helminen

Jimi Blomfelt

Jimi Nyholm

Henri Hienonen

Lauri Pehkonen

Erica Hokkanen