Tuure ja Kaihon Karavaani

Liveääni jakso alkoi kun kävimme läpi piuhojen liittimiä XLR:stä speakoniin, sekä mikrofoonien tyyppejä ja suuntakuvioita. Tietoa tuli aika paljon. Sen lisäksi opettelimme mitä tekniset raiderit ovat ja miten kanavalistoja ja lavakarttoja ja muuta tietoa niissä luetaan ja tehdään ja mihin niitä käytetään. Termejä live puolella tuli ihan valtavasti eikä ne jääneet mieleen kovin helposti mutta kirjoitimme niitä sitä mukaa ylös kun uusia tuli vastaan. Välillä jouduttiin työskentelemään myös etänä joitakin päiviä. Sitten päästiin harjoittelemaan vanhalla analogimikserillä miksaamista. Siinäkin oli paljon potikoita opittavaksi. Laitettiin siihen kiinni kompressori ja kaikulaite ja miksattiin livevetoa joululaulusta. Kiva näin kesän kynnyksellä..

Päästiin myös käymään Savoy Teatterilla katsomassa Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin load-in ja soundcheck. Siitä iso kiitos miksaaja Jasselle ja monitorimiksaaja Kimmolle, ekä koko orkesterille. Tuli paljon hyvää ja tärkeätä tietoa ja ymmärrystä miten tuommoiset tapahtumat hoidetaan ja miten alalle voi päästä ja mitä siellä työskentely vaatii. Ja oli kiva kuulla tuuren soundcheck!

Sitten päästiin harjoittelemaan Avidin digitaalisella mikserillä, joka oli aika monimutkainen. Piti myös päästä saliin harjoittelemaan mutta lakko sulki koulurakennuksen eikä päästy kasaamaan lavaa täyteen instrumentteja ja tekemään kaikkea oppimaamme alusta asti itse.

Meillä kävi Kullervonkadulla myös Haloo Helsingin backline teknikko Heidi vielä kertoilemassa omasta työstään. Oli siisti kuulla millaista se on isoilla lavoilla.