Peliääni

Meillä oli kolme viikkoa aikaa tehdä yksinkertaiseen peliin äänet. Toteutimme projektin kahdessa ryhmässä jossa kummatkin tekivät erilaiset äänet. Puolet meistä teki hobiittimaiset äänet ja toiset tekivät kauhuteemaiset äänet. Äänet toteutettiin f-modella ja unitylla.

Vierailija

Meillä kävi vieraana peliäänen tekijä Tommi Hartikainen Unrivaled audio nimisestä yrityksestä. Saimme selville miten paljon töitä kulissien takana tehdään pienempienkin yksityiskohtien vuoksi.

Leffaääni

Valitsimme elokuvaääniprojektiksi Stray videopeli trailerin. Meillä oli kolme viikkoa aikaan ja meidän piti suunnitella äänet kokonaan trailerin taustalle. Tehtiin projektia kahden hengen ryhmissä niin että jokainen ryhmä teki omia osa- alueitaan työhön ja lopuksi yhdistimme projektimme yhteen projektiin.

Foley

Kaikki äänet elokuviin tehdään jälkikäteen. Usein äänet eivät ole miltä ne näyttävät esimerkiksi länkkäri leffoissa aseen pamaus saattaa olla todellisuudessa pillimehu purkki, joka on räjäytetty koska se kuulostaa paremmalta kuin oikea aseen pamaus siihen kontekstiin nähden jota ollaan tekemässä

Työryhmä

Väinö Kuusipalo
Veeti Heinonen
Leo Rawstorne
Altair Sahlström
Timo Nguyen
Marius Muikku
Simo Rintanen
Emma Huuhtanen
Kris Turunen (Peliääni)