Miten pajoille voi päästä?

Kaikille pajoille on haku käynnissä jatkuvasti. Voit hakea pajalle, jos olet 16–29-vuotias helsinkiläinen nuori ja olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon. Ota yhteyttä myös TE-virkailijaasi selvittääksesi työkokeiluoikeutesi. Toisinaan pajalla voi olla myös työssäoppimisjaksolla esim. Valman kautta jos se nähdään kaikkien osapuolten kannalta toimivimmaksi ratkaisuksi.

Mediakylpylässä on toimintaa elokuusta alkaen kesäkuun loppuun saakka, heinäkuun ajan toiminta on kesätauolla. Ryhmien aloitukset ja vapaat paikat vaihtelevat ja niistä lisää osaa kertoa Työvalmentaja. Pidämme saapuneiden hakemusten pohjalta noin kuukauden välein rekrypäiviä, joista sopivimmat hakijat valitaan aloittamaan pajalla heti kun halutussa ryhmästä vapautuu tilaa. Voit tutustua eri ryhmiin ja niiden toimintaan myös alla olevien linkkien kautta.

Pajajakso kestää kuukaudesta maksimissaan kuuteen kuukauteen. Työkokeilusopimus tehdään hakijan, työpajan edustajan sekä TE toimiston kanssa. Pajajaksolta nuori saa työmarkkinatukea korotusosineen sekä verottoman kulukorvauksen jokaiselta pajapäivältä. Mahdolliset poissaolot kuitenkin vaikuttavat saamisiin merkittävästi. Pajajakson päätteeksi nuori saa työkokeilustaan työtodistuksen. Lisäksi pyrimme mahdollisuuksien mukaan myös opinnollistamaan joitakin työpajalla opittavia osa-alueita, jotta nuori saa osaamisestaan mahdollisimman suuren hyödyn hakeutuessaan opiskelemaan alalle.

Pajoille voit hakea täyttämällä Wilman sähköisen hakulomakkeen täältä! Otamme pajoilta tämän jälkeen yhteyttä sinuun.