Maanantai alkoi Aten ilmoittaessa meidän menevän Lähiradioon torstaina. Olimme kuulemma saaneet 20 minuuttia lähetysaikaa, ja meidän pitäisi keksiä mistä puhuisimme. Edellisten projektien ollessa vielä kesken aloimme suunnittelemaan lähetystä vasta lähetystä edeltävänä päivänä keskiviikkona, joka teki päivästä todella hektisen ja hieman stressaavan.

Ensin keksimme aiheen. Vähän aikaa ideoiden kanssa leikiteltyämme päädyimme puhumaan trendeistä. Aihe oli tarpeeksi laaja ja siitä riitti puhuttavaa. Osa porukasta kävi haastattelemassa jalankulkijoita, kysellen mitä trendit merkitsevät heille.

Haastattelujen jälkeen pääsimme suunnittelemaan käsikirjoitusta paremmin. Emme tietenkään käsikirjoittaneet koko lähetystä, vaan suunnittelimme mistä aihealueesta puhumme milloinkin ja kuinka pitkään. Löysimme myös pari aiheeseen sopivaa kappaletta, ja teimme lähetyksen alkuun jinglen.

Seuraavana päivänä pääsimmekin parin läpimenon jälkeen lähtemään Lähiradioon. Päätoimittaja Seppo Julin vei meidät pienelle tutustumiskierrokselle ja kertoi radiojutuista ja ohjelman tekemisestä.

Lopulta pääsimme itse lähetyksen pariin. Olimme kaikki jännittyneitä ja osalla tärisi kädet kun taas osa ei voinut lopettaa hermostunutta kikatusta. Meillä ei edes ollut äänimiestä avustamassa, joka oli lievästi sanottuna kuumottavaa huomata 30 sekuntia ennen lähetyksen alkua. Mutta vaikka kaikki pelkäsimmekin jäätymistä kesken lähetyksen, juttu lensi ja 20 minuuttia riitti täydellisesti meille. Kaiken lisäksi Jimi oli myös loistava äänimies ja hoiti homman kotiin. Lähetyksen loputtua oli voittajafiilis.

Roolit:

Käsikirjoitus – Jerry Teräväinen & Kerttu Aarnipuu

Juontaja – Jerry Teräväinen

Kommentaattorit – Kerttu Aarnipuu & Iris Salosaari

Äänimies – Jimi Haavisto

Jingle – Antti Kumpulainen & Iris Salosaari

Insertit:

Haastattelijat – Iris & Noora ja Jerry, Jimi & Antti

Käytetyt laulut:

Daze – Tamagotchi ja Leevi & The Leavings – Muotitietoinen