ILOISESTI KUVAUSHOMMIIN

Oppimisen fiesta oli valtakunnallinen oppimisen festari Finlandia -talolla 1.-2.11.2017. Mediakylpylästä pyydettiin työryhmää järjestämään ”selfie-piste”, jossa otimme valokuvia sekä boomerang-videoita kävijöistä.

Tiistai-iltapäivällä kello 14 tilataksi haki meidät eli Miran, Kuuran, Jarkon, Joonatanin ja ohjaaja-Sinin, sekä kuvauskamppeet pajalta ja kuskasi meidät Finlandia-talolle. Raahasimme kaluston sisälle ja pääsimme pystyttämään selfiepistettä. Ensi töiksemme asettelimme valot ja valitsimme kameraan sopivat asetukset, sekä teimme Lightroomiin sopivan preset-filtterin. Alueen lattiamatto oli kirkas oranssi, joten valojen asettelu vaati erikoistarkkuutta, etteivät asiakkaat näyttäisi kuvissaan appelsiineilta. Töitä riitti ständien pystyttämisessä, joten olimme tunnin ylitöissä.

Kovaa puurtamista

Keskiviikkona saavuimme paikalle kello 9.10. Kuvaaminen tehtiin pareissa. Mira ja Joonatan, sekä Jarko ja Kuura. Työtä tehtiin tunnin ja parin tunnin vuoroissa. Tarjolla Finlandia-talolla oli lounasta, joka oli erittäin hyvää. Saimme myös ilmaista kahvia ja mehua.

Ensimmäisenä päivänä kuvattavia riitti, ja asiakkaat piristyivät kuvistaan kovasti, innostuivat mukana tuomistamme raksa-vermeistä, joilla sai sonnustautua kuvia varten aiheeseen sopivasti. Pisteemme sijaitsi nimittäin festarialueella ”Oppimisen rakennustyömaalla”.

Työparien kesken jaettiin tehtävät. Toinen puhuu asiakkaille, neuvoo kameran eteen oikeaan kohtaan ja auttaa valitsemaan kuvan, jonka haluaa lähetettäväksi itselleen sähköpostilla. Toinen työstää kameraa ja asettelee sen asiakkaiden pituuden mukaan oikealle korkeudelle sekä valitsee sopivan preset-filtterin ennen lähetystä.

 Hulinasta ongelmiin

Hulinaisessa ympäristössä työskentely oli uusi kokemus melkein kaikille, ja päivistä ei selvitty ilman muutamaa teknistä ongelmaa. Ongelmat saatiin kaikki korjattua ja ennaltaehkäistyä toistumasta, joten virheistäkin opimme käytännössä. Vaikeinta teknisissä ongelmissa oli varmasti asiakkaille kertominen ”voisitko mennä kameran eteen uudelleen, kuvat eivät siirtyneet oikein”, mutta kaikkien onneksi ihmiset olivat hyvällä mielellä tapahtumassa.

 HOMMA PULKASSA

Toisena päivänä paikalle saapuminen oli jo tuttu juttu ja kaikki saatiin toimimaan moitteettomasti heti aamusta. Asiakkaita riitti, ja iltapäivällä luentojen alkaessa ehdimme hyvin exporttaamaan, käsittelemään ja lähettämään kuvia asiakkaille. Iltapäivällä kahden aikoihin aloimme lopetella hommia, lähettelimme viimeisiä kuvia asiakkaille ja aloimme kasata tavaroita kolmen maissa.

Kuvaajat: Kuura Ekebom, Jarko Orkasalo, Joonatan Salonen, Mira Viinamäki