Joulujuhlan lähestyessä päätimme ottaa livemiksausharjoitusten lisäksi uuden projektin. Vähän aikaa ideoita heiteltyämme päätimme kokeilla katusoittamista! Lisäsimme projektiin tietenkin oman twistimme: valitsimme suositun sointupohjan, johon monen suositun biisin kertosäe sopi täydellisesti. Tarkoituksena oli soittaa samaa sointupohjaa koko ajan ja laulaa eri biisien kertosäkeitä siihen päälle. Ihmiset saivat heittää rahaa kuuteen eri kuppiin (kuuteen eri genreen): reggae, heavy, balladi, pop, afrobeat ja vain laulu. Rahan tippuessa tiettyyn kippoon vaihdoimme genreä, joten meidän täytyi harjoitella soittamista monella eri tavalla. Katusoitosta kerätyt rahat päätimme lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, ja mietittyämme hetken hyvää kohdetta, valitsimme Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön.

Kokoonpanoomme kuului laulaja, basisti, kaksi kitaristia, cajonisti ja perkussionisti. Ehdimme harjoitella pari viikkoa simuloiden oikeaa katusoittotilannetta muiden pajalaisten avulla, ja lopulta keskiviikko saapui.

Menimme ensin Helsingin Yliopiston metroasemalle metrojen viereen soittamaan. Mukaamme tuli videoryhmästä Sini ja Jani kuvaamaan katusoittoamme. Olimme kaikki hieman jännittyneitä, mutta heti kun aloitimme soittamisen, jännitys väistyi pois. Vähän aikaa soitettuamme metrojen vieressä huomasimme metelin olevan aika kova, joten siirryimme lähemmäs Kaisaniemen tunnelia.

Ehdimme kaiken kaikkiaan soittaa ensin metrojen vieressä 28 minuuttia ja tunnelin lähellä 23 minuuttia ennen kuin vartijat häätivät meidät pois (hups). Olimme kaikki tyytyväisiä kokemukseen, ja saimme kerättyä 25 euroa Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle.

Roolit:

Laulaja – Kerttu Aarnipuu

Kitaristit – Jimi Haavisto ja Iris Salosaari

Basisti – Jerry Teräväinen

Cajonisti – Atte Valontaival

Perkussionisti – Eleonora Neff

Videokuvaajat – Jani Pyykönen & Sini Kivivuori