Ryhmän kanssa päätimme että ottaisimme jostakin pelistä pienen klipin johon tekisimme musiikin, ambienssin ja foley-äänet. Meillä oli noin 3 viikkoa aikaa saada projekti valmiiksi. Teimme miksaamiset omassa ryhmätilassamme, foley-äänet nauhoitimme Särössä ja musiikin kävimme tekemässä Studio Huopatossussa. Jaoimme ryhmäläisille roolit tasapuolisesti projektia varten.
Ensimmäisen viikon aikana keskityimme alkumusiikin luomiseen ja siihen liittyviin foley-ääniin. Haasteita ei sisänsä ollut. paitsi kerran kuin menimme Säröön niin tuli huomattua, että äänityskopin ovessa oli vikaa. Kopin ovenkahva oli löystynyt jonka takia jouduimme tiirikoimaan kahvan irti ja korjaamaan se takaisin paikoilleen. Laitoimme kahvan takaisin fiksusti, jotta tämän mahdollisesti toistuessa tulevaisuudessa ei menisi aikaa hukkaan. Toisella viikolla aloitimme takaa-ajobiisin luomista ja roolien jakamista studiopäivää varten. Studiossa saimme tehtyä alkupreppaamiset nopeasti ja aloitimme instrumenttien paukuttelun. Kolmannella viikolla keskityimme editointiin ja puuttuvien foley-äänien nauhoittamiseen. Projektin valmistuessa laskimme ääniraidat, joita oli jopa 43.
Kokonaisuudessa projekti oli hauska, monipuolinen ja opettava. Jokaisen ryhmäläisen luovuus ja vahvuudet ovat projektin aikana tulleet esille. Pääsimme ideoimaan foley-äänien luomista, joka oli kaikkien mielestä hauskaa puuhaa.

”Foley-äänien äänittämiseen tarvitsee myös notkeutta”

Työryhmä: Noa Aronen, Kaspian Koivunen, Eleonora Neff, Kerttu Aarnipuu, Jerry Hagelberg

Roolitukset

Editointi: Kerttu, Jesse, Noa, Eleonora,  Kaspian

Foley-tuottaja: Noa

Foley-äänitys ja editointi: Noa, Kaspian, Eleonora, Jesse, Kerttu, Jerry

Alku musiikin luominen ja editointi: Kerttu

Takaa-ajo funk biisi: Kitarassa Jesse, Rummuissa Noa, Syntikassa Eleonora, Äänitekniikko Kaspian, Bongoissa Kerttu, Mikityksissä Noa ja Eleonora

Klippi otettu Batman: Arkham Knight pelistä

”Rumpujen soundcheck pitää tehdä aina hymy kasvoilla”
”Meidän ääniteknikko valmiina ohjeistamaan muita”