Kuulimme uudesta projektista, joka kuvattaisiin Matteuksen kirkolla Itäkeskuksessa. Aluksi lähdimme tutustumaan kyseiseen paikkaan ja tapaamaan tilaajaa, hän kertoi meille mitä haluaa, ja että kyse on siis Matteuksen kirkolla olevasta hävikkiruoka ravintolasta Waste & Feastin Snellu cafesta, jolle meidän siis pitäisi tehdä mainosvideo. Aloimme sen käynnin aikana kuulemamme perusteella suunnitella minkälainen mainosvideosta tulisi.

Myöhemmin teimme käsikirjoituksen tilaajan toiveiden pohjalta. Lähetimme valmiin käsikirjoituksen tilaajalle, ja sovimme kuvauspäivät yhdessä kahvilan henkilökunnan kanssa. Päätimme haastatella henkilökuntaa ja teimme heille kaikille omat kysymykset, jotka sitten lähetimme etukäteen haastateltaville sähköpostitse, sekä sovimme haastattelu ja kuvauspäivät heidän kanssaan.

Kuulimme, että he saavat eri kaupoista hävikkiruokaa, joka tuodaan Snelluun hävikkiruoka- autolla, joten kysyimme pääsisimmekö kyytiin kuvaamaan. Laitoimme tästä sähköpostia kuljettajalle ja kysyimme auton aikatauluja.

Kuvauspäiviksi varmistuivat lopulta 11- 13.4.2018.

Keskiviikkona 11.4.2018 kuvasimme kuvaa kahvilan toiminnasta, kuten hävikkiruuan prosessista eli raaka- aineiden toimitusta Snelluun sekä ruuan valmistusta, ja kahvilan eri töitä, kuten kattausta ja tiskausta.

Torstaina 12.4.2018 pääsimme sitten kuvaamaan hävikkiruoka- autoa, jolla ruoka ja raaka- aineet tuodaan Snelluun eri kaupoista, sekä auton reittiä ikkunasta käsin.

Perjantaina 13.4.2018 kuvasimme enää lähinnä kuvituskuvaa videoon kahvilasta ja joitain haastatteluja.

Tällä elokuvalla haluamme kertoa Waste & Feast kahvilan hävikkiruoka ohjelmasta. Tuoda esiin sen eduista yhteiskunnalle, työllistämällä nuoria ja koevapaudessa olevia, jotka ovat heikossa työmarkkina- asemassa.

Tässä videossa yritämme korostaa hävikkiruoka kuljetuksen ja kokkien tärkeyttä osana tätä isoa operaatiota, tuomalla edullista yhteisöllistä ruokailua pienituloisille.

Toivomme että tämä elokuva tuo tietoisuutta esiin hävikkiruuan eduista ja siitä kuinka se mullistaa meidän nykypäiväistä yhteiskuntaa nykyisille ja tuleville sukupolville.

Teksti: Tiia Viuhko ja Hasina Fahim