Kuva: Sannamari Puhakka

Tilaustyönä oli ottaa kuvat Valtakunnallisen työpajayhdistyksen henkilökunnasta. Ennen kuin aloitimme itse projektin kävimme pitämässä pienimuotoisen kokouksen TPY:n tiloissa ennen kuvauspäivää. Keskustelimme miten toteutamme kuvaamisen ja millaisia kuvien tulisi olla. Päädyimme ottamaan kuvia valkoista seinää vasten positiivisella asenteella.

Oli kaunis aurinkoinen aamupäivä lähdimme video ryhmän kanssa klo. 10:32 junalla kohti Pasilaa ja kuvauspaikkaa. Kun pääsimme paikalle olimme hieman etuajassa ja jouduimme odottamaan aulassa vähän aikaa kunnes ilmoitettiin että voimme mennä laittamaan kamerat, jalustat yms. valmiiksi. Innokkaimmat kuvattavat olivat tulleet hyvissä ajoin paikalle. Otimme kuvia sekä kirjoitetun lapun kanssa että ilman (vakava ja vähemmän vakava kuva). Loput porukasta tuli vähän tipotellen paikalle joten saimme ainakin rauhassa ottaa testikuvia. Jaoimme työtehtäviä niin että jokainen meistä kolmesta sai vuorollaan ottaa kuvia parista asiakkaasta. Kuvat otimme salamavaloa ja heijastinta käyttäen. Meille tarjottiin ruokailu heidän tiloissaan, koska meni kouluruokailun kanssa päällekkäin ja pitää kyllä myöntää et sairaan hyvät safkat. Ruokailun jälkeen jatkoimme kuvauksia pienellä odotus viiveellä koska asiakkaat saapuivat eri paikkakunnilta. Kun kuvaukset oli saatu purkkiin niin pakkasimme kamat, saimme kiitokset ja lähdimme takaisin koululle.

Teksti: Heli Hujakka