Alussa päätimme minkälaisen projektin otamme seuraavaksi työn alle. Päädyimme tekemään audiodraaman. Kuuntelimme audiodraamoja ja etsimme materiaalia, josta olisi mahdollista tehdä nykyaikainen versio.

Projekti lähti käyntiin aiheen etsimisestä kirjastosta. Aihetta haettiin lastensaduista ja audiodraaman aiheeksi valitsimme saapasjalkakissan. Juonta suunniteltiin niin, että se olisi jossain määrin suhteessa saapasjalkakissa tarinaan. Seuraavaksi laadimme suunnitelman projektin toteuttamiseen, jossa ilmeni kaikki äänitettävät ambienssit ja foleyt mitä tarvitsimme audioraamaan. Audiodraaman materiaaleista äänitimme ensin foley ja ambienssi äänet. Ambienssiääniä äänitettiin jopa sipoonkorvessa asti, mutta myös lähikaupassa ja koulun tiloissa. Äänitimme myös kukkakaupassa, kaupunkiympäristössä sekä lentokentällä ambiensseja.

Lentokentälle menimme eri alueille äänittämään ambiensseja. Äänittäessä yritimme saada mahdollisimman häiriötöntä materiaalia. Muun muassa taustamusiikkia yritimme välttää. Materiaaliksi saimme muun muassa kuulutuksia, ambiensseja ja poliisien pidätysääntä. Lentokentällä kysyimme poliiseilta, että voisimmeko saada pidätystilanteen äänitettyä materiaaliksi ja saimme suotumuksen. Tilanteessa yksi meistä laitettiin käsirautoihin ja materiaalista tuli loistavaa.

Kävimme äänittämässä Itäkeskuksessa nuorisotalon studiossa Kipinässä biisin, joka tuli yhteen kohtaukseen taustamusiikiksi. Kappaleeseen äänitimme rummut, kitararaidat ja bassoraidan. Miksasimme myös kappaleen Kipinässä ja saimme valmiin materiaalinaudiodraamaan päivän päätteeksi.

Baariambienssi äänitettiin koulun tilassa, timantissa, koska se oli riittävän avara tila ja saimme baaritilaa muistuttavan äänimaiseman lisäämässä lasin kilinää ja taustamelua. Kohtausta tehdessä meitä oli samassa luokassa noin 15 ihmistä mukana äänityksessä. Näin saimme melko hyvää ja todentuntuista äänimateriaalia. Kävimme myös Sturenkadulla baarissa äänittämässä kassatilanteen.

Editointi prosessi sujui sujuvasti, pidimme huolen siitä että jokainen meistä olisi itse editoimassa, joka myös auttoi pitämään meidät skarppeina. Kun saimme final mixin tehtyä pidimme parin päivän vapaat sen kuuntelusta, jotta, voisimme selvin korvin kuunnella sen taas läpi ja tarkistaa kuinka hyvin kaikki osuu. Me huomasimme että parissa kohdassa että tarinan kertomus oli vähän hukassa, niin kirjoitimme lisäosia niihin kohtiin ja laitoimme meidän kertojamme takaisin hommiin. Repliikit saimme sujuvasti äänitettyä, editoitua ja lisättyä koko projektiin mainiosti.

Raitojen määrä ja projektitiedostojen yhdistäminen oli iso urakka. Lopuksi saimme kuitenkin juuri ennen deadlinea homman kasaan. Enjoy!

Käsikirjoitus ja äänisuunnittelu: Noa Aronen, Kaspian Koivunen, Kiia Eskelinen, Pekka Säynäväjärvi, Elias Martinoff, Eero Juntunen, Johannes Kärkkäinen.

Ambienssit, dramatisointi ja foleyt: Noa Aronen, Kaspian Koivunen, Elias Martinoff, Johannes Kärkkäinen.

Kertojana:  Teemu Pitkäkoski

Rooleissa:
Kaspian Koivunen (Ville)
Pekka Säynäväjärvi (Santeri)
Mira Valjakka (Alisa)
Kiia Eskelinen (Puhelinmyyjä Noora)
Bea Palotie (Uutislukija)
Lauri Vettenranta (Roger)
Simona Kainulainen (Kokoushenkilö)
Ossi Kolehmainen (Jonatan)
Alexander Grönvall (Lentokenttäpoliisi)
Elina Kivihalme (Lentokenttäkuulutukset)

Baarimusiikki: Kiia Eskelinen
Radiomusiikki: Pekka Säynäväjärvi, Panu Kinnunen
Tunnusmusiikki: Elias Martinoff, Eero Juntunen, Pekka Säynäväjärvi, Johannes Kärkkäinen

Radiomainokset:
Chillainpää: Noa Aronen, Elias Martinoff, Tiia Viuhko, Kiia Eskelinen
WacthME: Pekka Säynäväjärvi, Johannes Kärkkäinen