Luontodokumentin tekeminen alkoi käsikirjoituksesta ja aiheen valitsemisesta. Dokumentin tekemiseen liittyi muutamia kriteerejä, jotka asetimme, kun suunnittelimme projektia. Kriteereiksi muodostui kaksi erilaista luontoambienssi äänitystä, kerronnan ja äänimaiseman käsikirjoittaminen, kesto ja 3 erilasta foley- tai pisteääntä. Eero kävi Kuhmossa äänittämässä Lentuankosken kohinaa ja Sinisellä polulla luontoääniä ja Pekka Porvoossa äänittämässä yleistä luontoambienssia. Foley- ja pisteäänet löytyivät myös luontoäänityksistä paria lukuunottamatta.

Eero äänittämässä Lentuankoskella, Kuhmossa

Tekemisen lomassa Aksu sävelsi baariambienssikohtauksen rautalankamusiikin. Baariambienssi oli alunperin leikattu kohtaus kevään projektista Saapasjalkakello, mutta sai uuden käyttötarkoituksen luontodokumentissa. Projektin jäsenet kävivät tekemässä Fallkullan eläintilalla äänitysretken. Vaikka tilalla oli vain kotieläimiä, joita ei dokumentissa ole, niin äänenkäsittelyllä eläinten äänet saivat uuden muodon.

Kun ambienssit ja foleyäänet oli äänitetty, Aksu kokeili kasata ääniä yhteen tekemällä demo-version luontodokumentista käsikirjoituksen mukaisesti. Myöhemmin ääniä saatiin lisää ja varsinaista dokumenttia ruvettiin työstämään demoversion pohjalta. Pekka juonsi dokumentin ja Aksu oli ajamassa ääntä sekä toimi tuottajana. Loppu-editoimisesta vastasi Eero, jonka avulla saatiin muutama lisäys dokumenttiin.

Juontoäänityksiä Mediakylpylän studiolla

Tuottaja: Akseli “Aksu” Lepistö

Juontaja: Pekka Säynäväjärvi

Käsikirjoitus: Kaikki

Miksaus ja Editointi: Eero Juntunen, Akseli Lepistö

Kenttä-äänitykset: Pekka Säynäväjärvi, Eero Juntunen