Luontodokumentti ”Kaamosajan elämää” alkoi ideoimisella ja brainstormilla. Seuraavaksi aloimme pohtimaan ja kirjoittamaaan käsikirjoitusta samalla kuin laadimme jälleen taas aikataulun jota seurasimme vaihe vaiheelta. Äänitimme ambienssit ja osan pisteäänistä kaupungilla, sekä kotonamme zoom-mikrofoneilla. Loimme myös muutaman Foley-äänen studiossamme särössä. Esimerkiksi askeleet lumessa tehtiin painelemalla kangaspussia, joka oli täytetty maissitärkkelyksellä, sillä lunta ei dokumentin teon aikana ollut. Myös luun katkemiset tehtiin katkaisemalla sellereitä mikrofonin edessä. Juonto sekä ääninäyttely hoidettiin myös särön laulukopissa. Dokumentin tunnusmusiikin teki Jesse FL Studiolla kotonaan.

Kun kaikki äänet oli saatu kokoon, kasasimme ja miksasimme dokumentin pro-tools -ohjelmalla.

Äänituotanto: Denys, Johannes Kärkkäinen, Jesse Vaskola

Ääninäyttely: Jesse Vaskola, Teemu Pitkäkoski, Ivan, Kevin

Juonto: Pekka Säynäväjärvi

Musiikki: Jesse Vaskola