Homma lähti tietyistä spekseistä, jotka kouluttaja merkkasi taululle. Biisit tehtiin kahdessa ryhmässä.

Speksit sisälsi mm. Sample-äänityksiä, Rumpusampleja, ambienssiääniä jne.

Dj Rizla ft. Jäynävä – Tie Avoimuuteen

Ryhmä aloitti projektinsa kuuntelemalla vinyylilevysoittimesta kappaleita hakemalla samalla sopivia sampleraitoja. Sample-ideoita tuli useita kappaleita ja ryhmä kasasi niitä ylös. Aksu kokeili sovittaa sampleja erilaisiin sointukiertoihin suunnittelemalla saman aikaisesti biittejä.

Samalla osa porukasta oli Särön studiolla mikittämässä rumpusettiä saadakseen erillisiä ääniä rummun osista. Lisäksi pari samplekomppia äänitettiin, mitä ei kumminkaan käytetty lopullisessa tuotoksessa. Eero jäi valitsemaan rumpusoundit kokosi niistä kompin, jota käytettiin tuotoksessa.

Samaan aikaan Aksu oli saanut biittirakennetta eteenpäin, johon Eero lisäsi oman komppinsa. Aksu täydensi kappaletta vielä muutamilla virtuaalisilla rumpusoundeilla.

Deadline läheni ja ruvettiin miettimään biisien sanotuksia. Pekka heitti idean, että biisi voisi olla Spoken Word -kappale. Aksu taas halusi kokeilla räpätä, joten idea päätettiin yhdistää.

Loppuhetkellä vokaalit äänitettiin purkkiin ja Eero hoiti loppumiksauksen.

Roolitukset:

Pekka Säynäväjärvi – Tuottaja, esittäjä, mikitykset

Akseli Lepistö – Sävellys, tuotanto, esittäjä

Eero Juntunen – Miksaus, rumpusamplet

He$e – Jäätävä Jäbä

Ensimmäisenä päivänä kirjoitimme ideoita ja näkemyksiä ylös RAP-projektin aloittamista varten.

Seuraavana päivänä lähdimme ryhmämme kanssa Kyläsaaren kierrätyskeskukseen etsimään vinyylilevyjä ja loppupäivänä kuuntelimme niitä läpi. Jatkoimme vinyylien kuuntelua ja samalla leikkelimme pätkiä joita olisimme mahdollisesti käyttäneet projektissamme.

Sen jälkeen menimme meidän käytössä olevaan studioon, Säröön ja äänitimme rumpusetin kahta virveliä. Loppupäivästä emme enää päässeet Säröön, sillä siellä oli rakennusmiehiä tekemässä töitä.

Biitin tekeminen läheni loppua ja vocsuja ruvettiin äänittämään purkkiin.

Loppumasterointi:

Kun biisit olivat valmiita niin koko porukka lähti Särön studioon seuraamaan, kun kouluttaja näytti Masteroinnin vaiheita ja molemmat kappaleet masteroitiin.