Teimme Subnautica-nimisen pelin traileriin uudet äänet.

Jakauduimme kahteen ryhmään. Yksi ryhmä (Aksu, Ville, Denys, Jakov, Alvar) oli vastuussa Foley-äänistä ja toinen ryhmä (Jani, Jesse) oli vastuussa uuden musiikin säveltämisestä traileriin. Jesse toimi samalla myös projketin tuottajana.

Aloitimme projektin jakamalla trailerin osiin ja tekemällä ”käsikirjoituksen” siitä, millaisia ääniä jokaiseen kohtaukseen tarvitaan.

Foley-äänien luomiseksi käytimme muun muassa vedenkeitintä, kitaraa, bassoa, muovitaskua, peltistä kukkaruukkua ja spraypaint -tölkkiä. Vesiääniä varten täytimme ammeen vedellä ja teimme sen avulla esimerkiksi loiskahdus- sekä kuplaääniä. Ihmisen ja hirviöiden äänet ääntelimme itse.

Jesse ja Jani aloittivat sävellysprosessin ideoimalla äänimaisemaa videon perusteella, sillä musiikin täytyi mukailla videon tapahtumia. Futuristisen ulkoasun vuoksi päädyimme käyttämään paljolti Massive-syntetisaattorilla luotuja ääniä. Joitakin ääniä, kuten huilun ja didgeridoon äänitimme kuitenkin studiotilassamme mikrofoneilla ja upotimme ne koneelliseen äänimaailmaan efekteillä.

Suurimman osan äänistä ollessa kasassa, aloitimme niiden editoinnin ja liittämisen videoon. Ääniä piti laittaa päällekkäin, sekä lisätä kaikuja ja muita efektejä saadaksemme ne kuulostamaan sopivalta videoon. Haastetta toi niiden saaminen kuulostamaan vedenalaiselta.