Aloitimme projektin brainstormaamisella, heitellen ideoita eri uutisaiheista ja radioshow:n tyypillisistä pätkistä kuten haastatteluista, säätiedotuksista sekä mainoksista.

Ensiksi päädyimme tekemään mainokset vastamainosviikon teemaisesti.

Parodioimme tyypillisiä mainoksien piirteitä ja tyyliä. Teko oli joksenkin haastavaa, koska mainoksien tuli olla tasan kaksikymmentä sekuntia pitkä. Lopulta saimme valmiiksi kaksi vastamainosta.

Seuraaviksi osa meistä siirtyi tekemään inssertteijä, osa taas kirjoittamaan radioshow:n käsikirjoitusta läpi. Insertit tarkoittavat erinäisiä pätkiä, tässä tilanteessa äänitteitä, jotka tehdään etukäteen ja soitetaan livenä lähetyksessä. Uutisiksi keksimme tehdä vale-uutisia humoristisin teemoin.

Kaiken valmistuttua siirryimme rakentamaan studiotamme. Se koostui kahdesta radiojuontaja mikistä, radiotuottaja mikistä ohjeiden antamista varten, äänitarkkailijan äänipöydästä sekä kahdesta koneesta äänittämistä ja inserttejä varten.

Nauhoitimme shown muutamaan otteeseen ja valitsimme parhaat palat editoidessa. Projekti avasi silmät kaikille radio-ohjelmien tuottamisesta ja toteutuksesta. Lopputuloksesta tuli joksin amatöörimäinen, mutta kuitenkin hauska ja toimiva.

Tuottaja – Lauri Pehkonen

Juontaja 1 – Jimi Nyholm

Juontaja 2 – Henri Hienonen

Ääninäyttelijä 1 / Säveltäjä – Samuel Santanen

Ääninäyttelijä 2 / Äänitarkkailija – Sonja Helminen

Mainos-porukka / Muut toimenpiteet – Jimi Blomfelt, Erica Hokkanen