Pääsimme tutustumaan tässä jaksossa radion ja podcastien kanssa työskentelemiseen. Sukelsimme erilaisiin teoksiin kuuntelemalla monia kuunnelmia ja podcasteja.

Tehtävänä meille annettiin tehdä jonkinlainen kuunnelma -tyyppinen ääniteos. Vaihtoehtoina oli joko audiodraama tai radiodokkari. Ja päädyttiin tekemään tällainen avaruuteen liittyvä audiodraama, joka käsikirjoitettiin ja sitten alettiin vain tekemään.

Ensin suunniteltiin tarinaa; mitä tapahtuu ja missä ja mitä hahmoja siihen liittyy. Teimme myös kohtauslistan ja laitoimme avainsanoja kohtauksen sisällöstä. Sen jälkeen osa ryhmästä alkoi suunnitella ääniin liittyviä asioita ja loput kirjoittivat käsikirjoituksen. Kun käsikirjoitus oli valmis aloimme suunnittelemaan mitä kaikkea tarvitsee äänellistää ja teimme äänilistan.

Ensimmäisenä äänitettiin ambienssit. Koneen kautta muokattiin ja lisättiin ääniä. Äänitettiin ja siirettiin oikeisiin paikkoihin. Kävimme äänittämässä ambiensseja mm. lentokentällä. Sitten äänitimme pisteääniä ja pääsimme ääninäyttelemään.

Labra 69 -audiodraama

Elämme vuotta 2213 ja kansainväliset mediatalot antavat YLElle ainutlaatuisen tehtävän, jossa pari valittua toimittajaa lähetetään avaruusasemalle tekemään raporttia ihmiskuntaa edistävistä, tieteellisistä tutkimuksista. 

Millaista on avaruudessa ja mitä päähenkilöllemme Ollille selviääkään avaruusasemalla?

Mediakylpylä // Labra 69 -audiodraama

Käsikirjoituksen ja tarinan suunnittelu:

Koko työryhmä

Käsikirjoitus:

Alexandra Gröhn ja Elmo

Ääniefektit, foleyäänet ja ambienssit:

Koko työryhmä

Äänitys, editointi ja miksaus:

Koko työryhmä

Rooleissa:

Professori Tapio Eräsalmi: Miles Bom

Toimittaja: Dana

Olli: Elmo

Pomo: Noa

Valerie: Alexandra Gröhn

Jeremy: Noa

Antti Reinikainen: Touko

Marcus Lotvonen: Miles Bom

Petri: Amos Lindeman